Τι είναι η μέθοδος SuperPath και σε ποιους απευθύνεται;

Πρόκειται για την πλέον σύγχρονη, ελάχιστα επεμβατική και σχεδόν αναίμακτη τεχνική αρθροπλαστικής του ισχίου με τη χρήση ειδικών εργαλείων (micro-αρθροπλαστική). Οι ασθενείς που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άσηπτη νέκρωση του ισχίου απαλλάσσονται από την πάθησή τους αναίμακτα, χωρίς πόνο, με ακρίβεια και ταχύτατη επάνοδο στις καθημερινές τους δραστηριότητες, καθώς μπορούν να κινηθούν κανονικά άμεσα μετά την επέμβαση.

Βασικό πλεονέκτημα της τεχνικής SuperPath έναντι των προγενέστερων είναι ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί στα μαλακά μόρια, στους μυς και στους τένοντες που περιβάλλουν το πάσχον ισχίο. Η επέμβαση πραγματοποιείται μέσω μικρής τομής, η οποία δεν ξεπερνά τα 5-6 εκατοστά και χωρίς την αποκόλληση μυών και τενόντων.

Ποια είναι τα οφέλη για τους ασθενείς;

Η τεχνική αρθροπλαστικής ισχίου SuperPath με την διατήρηση των μαλακών μορίων που περιβάλλουν το ισχίο εξασφαλίζει για τους ασθενείς:

Μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο: Η τεχνική SuperPath είναι αναίμακτη δεδομένου ότι δεν τραυματίζονται μύες και τένοντες πέριξ του ισχίου. Μετά την επέμβαση οι ασθενείς είναι σε θέση να επιστρέψουν στο σπίτι τους σε 1 ή 2 ημέρες.

Τάχιστη ανάρρωση: Η μειωμένη παρεμβατικότητα της τεχνικής Superpath επιτρέπει στους ασθενείς να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μετά την επέμβαση έναντι των πολύμηνων αποκαταστάσεων των παλαιότερων τεχνικών. Η κεφαλή του μηριαίου δεν εξαρθρώνεται κατά την διάρκεια της επέμβασης και δεν υπάρχει κίνδυνος εξαρθρήματος της άρθρωσης ούτε ανάγκη μετεγχειρητικών περιορισμών και προφυλάξεων στις κινήσεις (ανυψωτικό λεκάνης, μαξιλάρι απαγωγής)

Άμεση κινητοποίηση: Μέσα σε λίγες μόνο ώρες μετά την επέμβαση οι ασθενείς μπορούν να περπατήσουν χωρίς να χρειάζονται βοήθεια δεδομένου ότι δεν τραυματίζονται τα θυλακοσυνδεσμικά στοιχεία της άρθρωσης.

Ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου: Δεδομένης της έλλειψης τραυματισμών κατά την επέμβαση οι ασθενείς ανακουφίζονται άμεσα από την πάθησή τους και δεν βιώνουν πόνους μετά από αυτή.