Αρθροπλαστική Ποδοκνημικής

Χρειάζομαι αρθροπλαστική ποδοκνημικής;

Ενδείξεις

  • Ρευματοειδής Αρθρίτιδα
  • Οστεοαρθρίτιδα
  • Αρθρίτιδα μετά από έναν τραυματισμό
  • Σοβαρός Πόνος αστράγαλο
  • Μια Προηγούμενη αρθρόδεση ποδοκνημικής
  • Revision αρθροπλαστικής ποδοκνημικής

Πώς λειτουργεί η πρόθεση;

Η επέμβαση περιλαμβάνει την αντικατάσταση των φυσικών επιφανειών της άρθρωσης του αστραγάλου που έχουν εκφυλιστεί με τεχνητή κάλυψη γνωστή ως πρόθεση.

Η αρθροπλαστική ποδοκνημικής έχει τρία μέρη.
Δύο από τις συνιστώσες καλύπτουν τα οστά  και στη μέση υπάρχει και ένα τρίτο, το κινητό στοιχείο (πολυαιθυλένιο). Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη κίνηση και μειώνει την τριβή μεταξύ των οστών και των εμφυτευμάτων.

Όλα τα μεταλλικά στοιχεία καλύπτονται από μία βιοενεργή επίστρωση η οποία ενθαρρύνει την ενσωμάτωση στα οστά.Αυτός ο τύπος λειτουργίας επιτρέπει στον ασθενή να διατηρήσει την κίνηση που έχει και να κερδίσει μερικούς βαθμούς  ελευθερίας.

Πόσο καιρό θα πάρει για να αναρρώσω;

Μια ημέρα μετά την επέμβαση σας, θα πρέπει να ενθαρρύνονται για βήματα που φέρουν το βάρος με πατερίτσες υπό την καθοδήγηση του φυσιοθεραπευτή. Εξιτήριο από το νοσοκομείο δύο με τρεις ημέρες μετά την επέμβαση. Θα πρέπει να φοράει ένα ελαφρύ αφαιρούμενο νάρθηκα και βάδιση με πατερίτσες.

Για τις πρώτες έξι εβδομάδες μετά την επέμβαση, θα συνεργαστεί με έναν φυσιοθεραπευτή για τη βελτίωση της κινητικότητας, στη συνέχεια αφαίρεση του νάρθηκα και ελεύθερη βάδιση. Για τους πρώτους έξι μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση, δραστηριότητες όπως το τένις και αεροβική γυμναστική πρέπει να αποφεύγονται.